Dostava u roku 24/48 radnih sati!

Oxfordice - klasična obuća koja nikad ne izlazi iz mode

Kad se pomisli na klasičnu i formalnu obuću, oxfordice su jedan od prvih modela cipela koje nam padaju na pamet. Iako su prvotno bile muška obuća, danas su jednako popularne i među ženama, te predstavljaju neizostavan dio garderobe svake osobe koja teži profinjenom izgledu.

Historija oxfordica zapravo datira još od 19. stoljeća, kada su se pojavile kao varijanta "oxford" cipela, nazvanih prema prestižnom engleskom sveučilištu. No, tek u 20. stoljeću, oxfordice su postale popularne u cijelom svijetu, kao klasična formalna obuća koja se može nositi u različitim prilikama.

Oxfordice se danas proizvode u različitim varijantama, materijalima i bojama, te su prilagođene i ženskom stilu. Najčešće su ravne, s čvrstim, zatvorenim prednjim dijelom, te s vezicama za zatezanje.

Ako se odlučite za oxfordice, postoji niz načina na koje ih možete uklopiti u svoj stil. Za formalne prigode, najbolje ih je kombinirati s odijelom ili klasičnim hlačama i bluzom, dok se za casual prilike mogu nositi uz traperice, casual suknje ili haljine. Oxfordice se mogu nositi u različitim bojama, ali klasične crne, smeđe i bež su najuniverzalnije i lako se kombiniraju s drugim odjevnim predmetima.

Kad birate oxfordice, važno je obratiti pažnju na kvalitetu materijala i izrade, kako bi cipele bile što udobnije i trajnije. Za dugotrajnost oxfordica, preporučuje se redovito održavanje i čišćenje.

Ukratko, oxfordice su klasična obuća koja nikad ne izlazi iz mode, te su prilagođene ženskom stilu. Mogu se nositi u različitim prilikama, a najbolje ih je kombinirati s klasičnim komadima odjeće. Važno je birati kvalitetne materijale i redovito održavati cipele kako bi trajale što dulje.



Ostavi komentar