Dostava u roku 24/48 radnih sati!

Njega kožnih torbi: 10 savjeta za održavanje izgleda i trajnosti

Kožna torba ne samo da je modni dodatak i upečatljiv komad, već predstavlja i nešto više. Ona je ključni element koji upotpunjuje vaš stil. U nastavku donosimo 10 savjeta kako da vaše kožne torbe uvijek izgledaju sjajno i ostaju vam dugo vremena kao pouzdan modni dodatak.

  • Preporučljivo je redovito brisati torbu jednom sedmično. Za to možete upotrijebiti meku krpu navlaženu tekućim sapunom razrijeđenim u vodi i nježno obrisati vanjsku stranu torbe.
  • Ne isprobavajte kućne metode. Koristite samo proizvode namijenjene čišćenju kožnih torbi. Dječje maramice, ocat i drugi kućni pripravci nisu prikladni za brisanje torbi jer sadrže kemikalije koje mogu oštetiti boju i kožu torbe.
  • Pravilno uklonite mrlje. Preporučujemo kontaktiranje stručnjaka za čišćenje kožnih torbi, no ako to nije moguće, nabavite proizvode namijenjene čišćenju kože. Izbjegavajte pokušaje uklanjanja jako starih mrlja sami, jer to može dovesti do trajnog oštećenja torbe.
  • Napunite torbu kada je ne koristite. Kako bi vaša kožna torba zadržala svoj oblik i trajala duže, preporučljivo ju je napuniti kada ju ne koristite. To možete učiniti npr. ubacivanjem papira ili tkanine u unutrašnjost torbe.
  • Pripazite na detalje.  Ako vaša kožna torba ima površinu od nubuka ili antilopa, potrebno je koristiti posebne proizvode za njihovo čišćenje. Ti materijali zahtijevaju specifičan tretman kako bi zadržali svoj izgled i trajnost.
  • Testirajte proizvod za njegu na skrivenom području. Kao i kod korištenja kreme za lice, preporučujemo da prije korištenja novog proizvoda za njegu kožne torbe testirate proizvod na skrivenom području kako biste izbjegli moguće neželjene reakcije ili oštećenja kože.
  • Pazite na odjeću koju nosite. Preporučljivo je izbjegavati nošenje svijetlih kožnih torbi s tamnom odjećom kako bi se spriječilo slučajno prljanje torbe odjećom.
  • Pohranite torbu u vrećicu. Da biste spriječili nakupljanje prašine i prljavštine na torbi, preporučljivo ju je pohraniti u vrećicu za torbe kada ju ne koristite. To će također pomoći u zaštiti torbe od ogrebotina i drugih oštećenja.
  • Izbjegavajte izlaganje torbe sunčevim zrakama. Kako bi se spriječilo izblijeđivanje boje kože, preporučujemo izbjegavanje izlaganja torbe direktnim sunčevim zrakama ili visokim temperaturama. Ako je potrebno, pokušajte ju držati u hladnom i suhom prostoru.


Ostavi komentar