Dostava u roku 24/48 radnih sati!

Kako se odijevati u januaru, a ne umrijeti od dosade?

Januar je prvi mjesec u godini koji može donijeti osjećaj "dosade", posebno zbog suhog i hladnog vremena. Šta raditi , jer se ne osjećamo kao da trebamo izaći van, ali ni da se zatvaramo u kući. Umjesto toga, radije se okupljamo sa voljenima, čitamo, slušamo novu glazbu i prakticiramo jogu.

U ovom razdoblju, odijevanje se svodi na osnovne komade poput izlizanih traperica, toplih džempera i dosadnih jakni. Iako se ne trudim previše oko odijevanja, ponekad dodam neki upečatljivi komad koji daje život čak i najjednostavnijem outfitu.

 

ŠARENO PLETIVO

Oni koji me dobro poznaju znaju da se držim dalje od pletiva i nosim ga samo kada je jako hladno. Ove zime, recimo, dva puta.

Na neki način se ježim na vunu i uvijek pronađem alternativu u obliku pamučne majice i debelih jakni. Iznimka su bile dvije dugačke veste od nježnog mohera koje sam toliko često nosila zimi, da me jedna prijatljica  koja ima svoj modni brend pitala zašto stalno dolazim na kafu u istoj vesti.

To me povrijedilo a onda sam jednu upropastila kad sam je oprala na ruke i tako tešku, punu vode objesila na neadekvatnu vješalicu.

 

Da skratim priču, godinama nosim iste veste, i ne razumijem zašto ih se ne rješavam, a nove ne kupujem jer mi se čini kao bacanje novca. Ove sezone sam uložila šareni džemper i bila sam oduševljena koliko je bolji uživo. Efektan, dovoljno debeo da funkcionira kao jakna u jesen, a istina je da sam ga kupila jer su mi boje drage.

 

NEOBIČNA TORBA

Ako postoji neko tko nema talent za kupovanje torbi, onda sam to sigurno ja. Potpuno ne razumijem koncept i često tvrdim da čak i da imam neograničen budžet, ne bih imala pojma koju torbu da kupim.

S večernjim komadima je već druga priča i njih volim kupovati. Ovakve velike torbe koje se nazivaju "dnevne" i u koje se stane sve su mi nepoznanica, što se može vidjeti iz priloženog. One su stilski potpuno različite i neprilagođene mojem nikada definiranom stilu odijevanja. Ako ih ne dobijem na poklon, onda to izgleda ovako: Biram ih danima, nevoljko ih naručujem i već imam ideju da ću ih vratiti ako se ne snađem s njima.

Kada mi dostigne pošiljka, gledam ju kao da je tuđe dijete koje sam našla na kućnom pragu. Otpakujem ju i stavim na rame i gledam se u ogledalo i znam da mi se ne sviđa.

Ali onda stavim stvari u nju i kažem sebi: naviknut ćemo se. Moja skromna kolekcija ruksaka ima još dva kožna ruksaka koji stalno nosim, pa sam htjela promijeniti nešto. I evo sada živim s ovim novim. To se još nije dogodilo, ali torba u boji definitivno daje život svakom monokromnom outfitu.

 

KAPUT U KOJEM VISIMO CIJELU ZIMU

Iako sam se odrekla svoje crvene bunde nakon pet zima, uvijek se osjećam sretno kada je vidim.

Jarka boja može popraviti bilo koji outfit, čak i onaj koji daje dojam da smo odustali od života. To se dogodilo jednog jutra kada sam se prekasno probudila i brzo se obukla u staru trapericu, prugastu majicu i stare cipele.

Tek kad sam došla na posao i popila dva espressa, shvatila sam da tako više ne bih trebala izlaziti iz stana. Ponedjeljak je propao, ali utorak sam krenula iznova.

Godina lockdowna je bila ona u kojoj sam najviše vremena provodila u kaputima, jer smo mogli izlaziti van, ali barovi nisu radili. To me je natjeralo da shvatim da život može biti zabavniji ako kaput može zamijeniti ono što je ispod i što se ne vidi.

Zimi najčešće nosim bunde u boji, a ove godine sam kupila i crnu klasiku. Ona ide uz sve, od jutarnje joge do popodnevnog sprovoda, ali nije posebno zabavna. Iako je ponekad nezgodno nemati nešto u crnoj boji što pristaje uz sve, uvijek ću dati prednost nekom otkačenijem komadu koji će učiniti svaki dan posebnim.

Odijevanje nije najvažniji aspekt u mom životu i ne može promijeniti ko sam, ali može utjecati na moje raspoloženje. Odjeća je prvenstveno tu da me zaštiti od hladnoće, a onda i da me zabavi i da preko nje izražavam sebe bez riječi. Želim vam svima zabavan i topao januar.Ostavi komentar